el poble que volem

Pensem globalment i actuem localment

Una jornada lúdica, familiar i compartida per promoure altres formes i hàbits de consum 

l’Inti ensenyant als nens a fer pilotes de joguina amb cordes d’escalar reciclades. 

Una jornada lúdica, familiar i compartida per promoure altres formes i hàbits de consum 

Construir sinèrgies i compartir interessos comuns és una de les nostres línies de treball com a plataforma/iniciativa popular. El passat dissabte 3 de juny ho vam demostrar organitzant el I Mercat d’Intercanvi i de Segona Mà conjuntament amb Montsant Natura. Diem “primer” perquè estem segures que no serà l’únic que muntarem: quan les coses es fan compartides sempre surten bé, i aquest n’és un bon exemple.

Però, quin era l’objectiu de l’activitat? El principi fonamental d’un mercat d’intercanvi i/o de segona mà sempre és el mateix: allargar la vida als productes, evitar generar nous residus, reutilitzar i generar un espai de trobada entre persones amb les mateixes inquietuds.

En el nostre cas, hi van haver algunes persones que van intercanviar els seus objectes sense necessitat de diners, però la majoria van optar per l’opció de vendre les seves pertinences a preus realment assequibles per a totes les butxaques. Al mercat hi podies trobar de tot: roba de segona mà, joguines usades, complements, material de muntanya, llibres, eines, paraments de la llar, petits electrodomèstics, aparells elèctrics, material de jardineria, etc. Entre totes vam aconseguir construir un autèntic mercat!

Els mercats de segona mà són una oportunitat excel·lent per desfer-se d’objectes que ja no s’utilitzen i, al mateix temps, permetre que altres persones adquireixin a bon preu productes que encara estan en bon estat. Nosaltres vam aprofitar l’ocasió i també vam muntar paradeta. En aquest cas, volíem començar a recaptar fons per autofinançar les activitats que organitzem com a plataforma. La gent del poble que va voler ens va cedir els seus objectes per a vendre i nosaltres ingènuament en vam demanar “la voluntat”. En total, vam aconseguir recaptar 55, 35 benvolguts euros! 

Des de la iniciativa popular El Poble que Volem tenim clar que volem un poble més sostenible i amable amb el medi ambient. Volem contribuir a reduir la petjada ecològica que genera la fabricació i la distribució de roba nova, i volem, per davant de tot, fer-ho creant xarxa comunitària. Reforçar la cohesió social és un dels grans reptes que tenim com a societat.

Pensem que amb la organització d’aquest Mercat d’Intercanvi i d’Objectes de Segona Mà podem contribuir d’alguna manera a sensibilitzar la població, a conscienciar-la de la importància que té reciclar, reutilitzar i reduir.

No podem acabar aquest post sense felicitar a la comunitat en general de Cornudella per la seva resposta i bona acceptació. El flux de gent va ser continu durant tota la tarda. Des d’aquí donem les gràcies, per tant, a totes les persones que en algun moment de la jornada vau venir a treure el cap.

Des de l’organització estem contentes i en fem una valoració molt positiva. I és que malgrat haver-hi només nou paradistes, creiem que el mercat va ser tot un èxit.

L’espai que vam triar per fer-ho possible no podia ser més adequat! Definitivament, el jardí de Lo Refugi Gastrobar és un lloc idoni per organitzar una activitat d’aquest tipus: és un espai agradable, obert, ben il·luminat, al centre del poble i amb molt bones vibracions. 

L’horari de vespre, de 18h a 22h, també va ser un encert. No feia gens de calor i s’hi estava molt bé. Agraïm al Víctor que posés música ambient i que facilités les taules i els estands als paradistes perquè exposéssin els seus objectes, però també li agraïm profundament el berenar que ens va oferir. Estava boníssim, Víctor!

Per acabar, volem donar les gràcies també a la Marina, a la Berta i a l’Inti fer organitzar els tallers infantils que van permetre a la canalla passar una tarda distreta i alhora constructiva. Treballar l’estratègia de les 3 R amb els més petits sempre és una opció interessant.                

Vols que donem continuïtat a aquesta activitat? Ajuda’ns a potenciar un consum responsable i col·laboratiu i participa a la pròxima edició!