el poble que volem

Pensem globalment i actuem localment

Mural participatiu reivindicatiu com a acció de protesta pel 25N

,

Aquest any, amb motiu del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones (25 de novembre), hem organitzat un mural participatiu davant la terrassa d’un dels bars amb més afluència del poble, La Renaixença.

Amb aquesta petita i simbòlica acció ens hem sumat a la campanya artística engegada pel SIAD Priorat a diferents municipis de la comarca, titulada «La gota que fa vessar el got». L’activitat consistia en realitzar un mural entre totes les persones assistents on quedés palès d’una vegada per totes que calia tancar l’aixeta del masclisme per sempre. Cada participant era lliure d’afegir tantes gotes com volgués al mural (escrivint el que considerés oportú), i així contribuir a trencar el silenci i dir prou, cridar ben fort «s’ha acabat!»

Pensem que per erradicar les violències masclistes és imprescindible la implicació de tothom. Cadascú i cadascuna de nosaltres podem ser agents del canvi. No n’hi ha prou amb amb el rebuig social. La lluita contra les violències masclistes és i ha de seguir sent una lluita col·lectiva.

I és que encara tenim massa normalitzades determinades actituds i comportaments masclistes de menyspreu, ridiculització, control o dominació envers les dones i els seus cossos. Pensem que cal tenir un paper proactiu en la prevenció i la detecció de qualsevol tipus de violència masclista.

Per tots aquests motius vam considerar oportú posar a l’abast de tothom, durant tot el matí, una mostra de literatura feminista. Llibres sobre la matèria disponibles per tothom, i per a totes les edats. La iniciativa va tenir molt èxit, ens va permetre intercanviar títols entre nosaltres que no teníem i compartir autèntiques referents sobre la lluita feminista.

Vam tancar l’acte amb una breu concentració de suport a les víctimes i amb la lectura d’un manifest:

Manifest-25N