el poble que volem

Pensem globalment i actuem localment

Cicle Lletres km0 (II) – “El mapa de la llibertat” de David Itúrria

La segona presentació del Cicle Lletres Km0 va tenir lloc el passat diumenge 21 d’abril, al mateix local on vam fer la primera: al bar Magnesi.

En aquesta ocasió, la Núria Luque, veïna i ex-bibliotecària del poble, va presentar-nos «El mapa de la llibertat», de David Itúrria. L’entrevista, que va durar prop d’una hora, va ser molt interessant i emotiva, tant és així que ens va fer entrar a tots moltes ganes de llegir-lo!

El David Itúrria March és diplomat en Enginyeria Tècnica Forestal, llicenciat en Enginyeria de Monts i especialitzat en la Gestió d’Espais Naturals per la Universitat de Lleida. Actualment ocupa el càrrec de Director del Parc Natural de Montsant.

«El mapa de la llibertat» és el seu primer llibre. El va començar a escriure durant el confinament, i es veu que s’ho va passar tan bé, que no descarta escriure’n un altre. La segona part, potser?

Estem davant d’una història d’aventures de dos amics, el Dim i el Mon, que d’un dia per l’altre decideixen deixar-ho tot per anar a fer una travessia amb bicicleta al Nepal. Després d’una sèrie d’esdeveniments es veuran obligats a canviar els seus plans i es deixaran endur per la màgia i la bellesa d’un país que els captivarà. El que hauria d’haver estat un viatge de tres o quatre mesos s’acabarà convertint en un període de les seves vides de més d’onze anys.

Els dos amics aprendran l’essència del budisme, protagonitzaran experiències extraordinàries relacionades amb la muntanya, l’esport, el contraban, la cultura tibetana i una inesperada descoberta.. que fins i tot els portarà a conèixer el Dalai Lama.

Un llibre interessant, de fàcil lectura, reflexiu i altament recomanable.