el poble que volem

Pensem globalment i actuem localment

Creació de l’Agenda d’Activitats

,

Què és l’Agenda d’Activitats? D’on va sortir la idea de crear-la? Com funciona? Quin tipus d’activitats hi pots trobar agendades? Tens ganes de mantenir-te informat/da de tot el que es cou a casa nostra de manera immediata? Doncs ara mateix t’expliquem com fer-ho!

LAgenda d’Activitats del Poble que Volem és un calendari on es recullen tots els esdeveniments que tenen lloc a Cornudella de Montsant i als pobles del seu entorn més proper. És un calendari de Google que intentem nodrir amb tot allò que passa a Cornudella i rodalies per tal que tots els veïnes i veïnes estiguin informats en tot moment amb un sol clic.

Som gent inquieta. Vivim en un entorn viu on hi passen moltes coses. Sobretot a l’estiu. Cada poble té la seva Festa Major, organitza els seus tallers, les seves xerrades, els seus cursets, les seves fires, les seves activitats gastronòmiques… Des que els nostres ajuntaments utilitzen l’eina de difusió de l’e-Àgora, la comunicació amb el poble ha millorat moltíssim. Accedir a la informació comunitària ara és molt més fàcil que abans.

Però feia falta alguna cosa que permetés trobar TOTA la informació en un sol lloc. Calia unificar-la i fer-ho fàcil. No volíem que es perdés res pel camí. Des del grup de treball de Comunicació del Poble que Volem vam veure la necessitat de crear aquesta Agenda precisament per això: fer-ho fàcil. Volíem crear un sol lloc on hi fós tot. I vet-ho aquí el resultat!

Quin criteri seguim a l’hora de seleccionar els esdeveniments i penjar-los al calendari? Doncs bé, veuràs que a la nostra Agenda hi trobaràs activitats de tot tipus: lúdiques, culturals, esportives, musicals, etc. Es tracta d’activitats que ressonen amb els nostres valors, la nostra manera d’entendre el poble, els nostres interessos. Són activitats que passen a Cornudella i al seu entorn més proper (pobles com ara Prades, Ulldemolins, Arbolí, la Morera de Montsant, Poboleda i Porrera).

Aquesta agenda no pretén ser una eina comarcal ni molt menys duplicar la feina que fa actualment l’Agenda del Priorat. Entenem aquesta agenda com una eina més a disposició de l’usuari, una eina complementària, fàcil d’utilitzar i de mantenir actualitzada.

Com ens organitzem a l’hora de nodrir aquesta agenda de contingut? Doncs som un equip de voluntaris que hem agafat el compromís d’anar seguint les e-Àgores dels diferents municipis i publicar a l’Agenda les activitats que allí s’hi difonen. De la mateixa manera, estem pendents de les xarxes socials de les entitats esportives i socials que recolzem, dels diferents ens públics i privats que ens ressonen, etc. Tot el que ens arriba i ens vibra, sigui pel canal que sigui, ho pengem! Per tant, doncs, si remenant remenant trobes que hi falta algun esdeveniment important, escriu-nos un correu electrònic i ens ho mirem!

Com a norma general, tots els dimarts mirem de fer un resum setmanal, que va de l’endemà dimecres al següent dimarts. Pengem la història-resum al nostre canal d’Instagram (https://www.instagram.com/elpoblequevolem/) i també l’enviem al grup de difusió de Whatsapp específic que hem creat per fer això: https://chat.whatsapp.com/HOxXMmqzWqC0ZVOz7lOB95.

De totes maneres, però, l’opció més còmoda i fàcil per estar informat/da és sincronitzar aquest calendari al Google Calendar del teu mòbil, i d’aquesta manera, veuràs com la informació s’anirà actualitzant automàticament amb els esdeveniments que hi anem afegint. Aquí t’expliquem com fer-ho.

No tens excusa, amb aquesta eina, estaràs al corrent de tot el que passa!