el poble que volem

Pensem globalment i actuem localment

Cicle de xerrades (III) – Habitatge cooperatiu – Experiències

,

El passat dijous 29 de febrer a la tarda, unes quantes veïnes del poble, ens vam trobar al Casal d’Avis de Cornudella per tal de seguir parlant sobre habitatge. Ens interessava molt conèixer de primera mà com són o acostumen a ser les dinàmiques de convivència, organització i gestió d’un model concret d’habitatge: el cooperatiu. Ens interessava saber com és realment viure en comunitat. Viure d’una altra manera.

Vam pensar que la millor manera d’investigar sobre el tema era organitzant una taula rodona on hi estiguéssin representats diferents projectes cooperatius. De seguida vam veure clar que si la oferíem de manera virtual facilitaríem l’accés a la informació i aquesta arribaria més lluny. I així va ser.

La taula rodona va ser conduïda per la Mònica, veïna del poble i metgessa del CAP de Cornudella de Montsant. Vam comptar amb la participació de quatre persones provinents de quatre projectes cooperatius d’habitatge molt diferents entre sí: dos d’ells urbans i els altres dos eminentment rurals. Aquesta va ser la gràcia!

Des d’aquí volem agraïr a l’Ona de la Balma (Poblenou – Barcelona), a la Mariona de Cal Cases (Moianès), a l’Ignasi de la Cooperativa Ruderal (Vallcarca – Barcelona) i a la Mireia de El Turrós (la Garrotxa) el seu temps i la seva generositat. Les seves aportacions van ser molt enriquidores. Cadascú va poder explicar la seva experiència, els pros i els contres de cada projecte, i al final, vam tenir l’oportunitat de preguntar-los-hi tot el que ens va venir de gust.

Ona, Mariona, Ignasi i Mireia: moltes gràcies per compartir el vostre punt de vista amb nosaltres!

Aquí us deixem el vídeo de l’activitat per si us ressona aquest tema. Que el gaudiu!