el poble que volem

Pensem globalment i actuem localment

Cicle de xerrades (II) – Habitatge cooperatiu

El passat 26 de juny del 2023 va tenir lloc la segona sessió del Cicle de Xerrades “Opcions i alternatives per combatre el problema de l’habitatge des de diferents perspectives” organitzades des del Poble que Volem orientades a obtenir informació i sobretot, obtenir algunes eines per combatre el problema de l’Habitatge que afecta totes les capes de la nostra societat.

El model d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús com un model alternatiu d’accés a l’habitatge, més just i accessible, sense ànim de lucre, no especulatiu. Per tant, és una alternativa al lloguer i a la compra des del cooperativisme i l’autogestió. Però volíem conèixer de primera mà exactament en què consisteix aquest model per tal d’extrapolar-lo al nostre municipi. i transformador. La Lucía Basulto, de l’associació Sostre Cívic, ens va oferir una xerrada online molt interessant per tal de poder entendre l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús.

Durant la xerrada, la Lucía va explicar en què consisteix realment l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús i les fases de promoció d’un projecte d’habitatge cooperatiu: creació d’un grup, accés al sòl o a l’edifici, finançament, etc. També va parlar sobre la cooperativa Sostre Cívic i sobre les especificitats d’alguns dels projectes que havien estat acompanyant darrerament a Catalunya.

Per problemes tècnics no vam poder gravar la xerrada, així que deixem aquí la presentació en format PDF que ens va oferir la Lucía, perquè la estigui disponible i es pugui consultar quan es vulgui.

230626-Xerrada-Cornudella-de-Montsant_Cooperativa_Habitatge_compressed