el poble que volem

Pensem globalment i actuem localment

Dia Internacional de les Dones – 8M

Les dones de «El poble que Volem» volem un territori lliure de masclismes on es vetlli per una educació amb igualtat d’oportunitats. Volem un món on siguem socialment iguals, humanament diferents i totalment lliures. Agraïdes a les dones que van lluitar abans que nosaltres, no podíem deixar passar un 8M sense celebrar-nos i seguir alçant la veu. Per elles i per nosaltres, perquè ens ho mereixem!

Aquest any el 8M queia en divendres. Es per això que el gruix dels actes els vam organitzar el dissabte dia 9 de març, just l’endemà. Volíem organitzar una jornada festiva i reivindicativa a la Plaça de la Vila, amb un vermut popular, però la pluja ens va obligar a canviar d’emplaçament a última hora.

Finalment, la celebració va tenir lloc al Casal d’Avis, però no va quedar pas deslluïda. Ans el contrari. Vam ocupar l’espai amb tot de pancartes fetes per les persones assistents, hi va haver música ambient, vermut, patates i olives, un taller d’oficis per la mainada, una exposició de Simone de Beauvoir (feminista i escriptora), etc.

Val la pena esmenar el taller d’oficis. A partir de robes de treball i aficions de dones del poble, la idea era plantejar diferents interrogants que ens portéssin a reflexionar sobre la igualtat de drets en el món laboral. Explorar els rols i estereotips de gènere a partir de l’experiència, evidenciar que en l’àmbit personal i, sobretot en el món laboral, hi ha dones que hem assolit els nostres objectius. I el més important de tot, que els hem escollit. Tothom hauria de tenir dret a fer-ho!

Com no podia ser d’altra manera, vam tancar l’acte amb la lectura del manifest. El nostre manifest. Gràcies a la Natàlia i a la Mònica per llegir-lo amb tant entusiasme!

Per la igualtat de drets de totes les dones, aquí el teniu!

MANIFEST-8M-2024